BukBuk © 2019

Marta Dymek
Co oni czytają?

Marta Dymek to autorka kultowego bloga kulinarnego „Jadłonomia” i książki pod tym samym tytułem, która doczekała się kilkunastu dodruków. Prowadzi też stronę z wegańskimi przepisami, która każdego miesiąca zalicza ponad milion odsłon. Współpracuje z najciekawszymi polskimi magazynami kulinarnymi oraz prowadzi autorski program kulinarny na kanale Kuchnia+ Zielona Rewolucja Marty Dymek.
W rozmowie z Katarzyną Meller, Marta Dymek przedstawia swoje ulubione książki kulinarne:

Literatura od kuchni
Bogusław Deptuła
W.A.B.

Soup . A Global History
Janet Clarkson
Reaktion Books

The Face on Your Plate. The Truth About Food
Jeffrey Moussaieff Masson
W. W. Norton & Company

Farmagedon. Rzeczywisty koszt taniego mięsa
Philip Lymbery, Isabel Oakeshott
Tłumaczenie: Bartłomiej Kotarski
Vivante