Marta Dymek
Co oni czytają?
Marta Dymek to autorka kultowego bloga kulinarnego „Jadłonomia” i książki pod tym samym tytułem, która doczekała się kilkunastu dodruków. Prowadzi też stronę z wegańskimi przepisami, która każdego miesiąca zalicza ponad milion odsłon. Współpracuje z najciekawszymi polskimi magazynami kulinarnymi oraz prowadzi autorski program kulinarny na kanale Kuchnia+ Zielona Rewolucja Marty Dymek.
W rozmowie z Katarzyną Meller, Marta Dymek przedstawia swoje ulubione książki kulinarne:
![](https://bukbuk.pl/wp-content/uploads/2019/04/Zrzut-ekranu-2019-04-12-o-09.55.09.png)
Literatura od kuchni
Bogusław Deptuła
W.A.B.
![](https://bukbuk.pl/wp-content/uploads/2019/04/Zrzut-ekranu-2019-04-12-o-09.56.10.png)
Soup . A Global History
Janet Clarkson
Reaktion Books
![](https://bukbuk.pl/wp-content/uploads/2019/04/Zrzut-ekranu-2019-04-12-o-09.57.46.png)
The Face on Your Plate. The Truth About Food
Jeffrey Moussaieff Masson
W. W. Norton & Company
![](https://bukbuk.pl/wp-content/uploads/2019/04/Zrzut-ekranu-2019-04-12-o-09.58.35.png)
Farmagedon. Rzeczywisty koszt taniego mięsa
Philip Lymbery, Isabel Oakeshott
Tłumaczenie: Bartłomiej Kotarski
Vivante